معرفی کتاب اثربخشی مددکاری اجتماعی بزرگسالان (یک مطالعه ی حوزهای سیستماتیک)
انتشاریافته در مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان
نویسنده: جو موریارتی، جیل منتورپ
مترجم: اسماعیل عباسی
انتشارات اندیشه احسان
طبق تعریف جهانی مددکاری اجتماعی حرفهای است که تغیر و توسعه اجتماعی، انسجام اجتماعی و توانمند سازی مردم را ارتقا میبخشد. براساس نطریههای مددکاری اجتماعی، علوم اجتماعی و انسانی، مددکاری اجتماعی مشارکت مردم و ساختارها را به منظور حل چالشهای موجود در جامعه و بهبود وضعیت سلامتی در نظر میگیرد.
مددکاران اجتماعی به افراد و خانوادهها به منظور حمایت از آنان در مواقعی که با مشکل مواجه هستند خدمات رسانی کرده و از محافظت قشر آسیب پذیر جامعه مانند کودکان و بزرگسالان اطمینان حاصل مینمایند. نقش این افراد بیشتر کمک و حمایت به منظور بهبود کیفیت زندگی مردم می باشد.
با توجه به آسیب پذیرتر بودن سالمندان در بین دیگر اقشار جامعه و مشکلات خاص این افراد، مددکاری اجتماعی سالمندان از اهمیت ویژهای برخوردار است. مددکاران اجتماعی که با سالمندان در ارتباط هستند نه تنها به این افراد بلکه به خانوادههای ایشان نیز کمک کرده و ارائه خدمات میکنند. این کمکها میتواند شامل خدماتی از جمله ارزیابی، ارجاع، مشاوره فردی، مداخلات سلامت و غیره باشد.
تنوع و پراکندگی مشکلات سالمندان مددجویان را نیازمند مهارتهای خاصی جهت کمک به این افراد و خانوادههایشان کرده است.
با وجود تمامی مطالب گفته شده اطلاعات و تحقیقات نسبتاً کمی در مورد مددکاری اجتماعی سالمندان انجام گرفته است. با این حال موسسه کینگز کالج لندن تحقیقات گستردهای را در جهت درک بهتر اثربخشی مُدلهای مداخلهای مددکاری اجتماعی با سالمندان و کمک به بهبود کیفیت عملکرد مددکاران اجتماعی در ارتباط با سالمندان انجام داده است. کتاب حاضر ترجمهای است شامل خلاصهای از تحقیقات این موسسه که طیف گستردهای از دادهها را در سطح بینالمللی دربرمیگیرد. این دادهها بیانگر شیوههای مختلفی از مداخلات مددکاری اجتماعی مرتبط با بزرگسالان از جمله معلولان ذهنی است که موفقیتآمیز بوده است.
مطالب حاضر علاوه بر ارتقاء کیفیت عملکرد مددکاران اجتماعی، به شناسایی و توسعه تحقیقات در این زمینه نیز میتواند کمک کند.
این مطلب در پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران، مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی و نیز کلیه پایگاههای ما در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.